Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-09@05:44:35 GMT

دکتر و مهندس‌های دنیای فوتبال را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۵۶۱۰

به گزارش ایلنا، همانطور که در فوتبال ما همواره علی دایی به عنوان الگویی در زمین فوتبال و زندگی تحصیلی مورد توجه قرار می‌گیرد و حسین کلانی بازیکن سال‌های دور تیم ملی به خاطر توجهش به تحصیلات و مطالعه، مورد تمجید است، در کشور‌های دیگر هم بازیکنان از این امر مستثنی نیستند و آن‌هایی که توانسته اند در کنار فوتبال حرفه‌ای که وقت زیادی را به خود اختصاص می‌دهد، تحصیلات آکادمیک هم داشته باشند، در کانون توجه و تمجید رسانه‌ها قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه مارکا در روز‌هایی که ویروس کرونا فوتبال را متوقف کرده، یادی کرده از چهره‌های سرشناسی که هم در زمینه فوتبال و هم زمینه تحصیلی، سرآمد هستند.

رابرت لواندوفسکی

بهترین گلزن تاریخ فوتبال ملی لهستان، پایان نامه اش را در رابطه با دوران حرفه‌ای خودش نوشته و در رشته تربیت بدنی فارغ التحصیل شده است. لواندوفسکی تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه ورشو سپری کرده و در تاریخ ۹ اکتبر ۲۰۱۷ از پایان نامه اش دفاع کرد.

سوکراتس

در مورد سوکراتس نکته‌های بسیار جالب توجهی وجود دارد؛ این بازیکن که می‌گوید پدرش در حال خواندن کتاب افلاطون بوده که او به دنیا آمده، در رشته پزشکی تحصیل کرده و لقب "دکتر سوکراتس" به همین دلیل روی او گذاشته شده؛ همچنین اسم او به خاطر علاقه پدرش به ادبیات و فلسفه انتخاب شده و همانطور که پدرش انتظار داشته، او در رشته فلسفه نیز تحصیلات آکادمیک دارد و یکی از روشنفکرترین و خاص‌ترین بازیکنان تاریخ فوتبال به شمار می‌رود.

خوآن ماتا

ماتا فارغ التحصیل دانشگاه پلی تکنیک مادرید در رشته شبکه‌های بین المللی و محیط زیست است و در بازاریابی نیز تحصیلات آکادمیک داشته است.

پیری

او ۱۶ فصل بر‌ای رئال مادرید بازی کرده و پس از اتمام دوران حرفه‌ای فوتبال و بازنشستگی که در مکزیک برای او اتفاق افتاد، به عنوان پزشک کار خود را در تیم اول مادرید آغاز کرد.

مانوئل سانچز و امانوئل بوتراگوئنو

این دو چهره سابق سفید‌های مادریدی در رشته تجارت فارغ التحصیل شده اند. سانچز و امانوئل دو چهره برجسته رئال مادرید در سال‌های دور بوده اند و روی هم رفته نزدیک به هزار بازی برای این تیم انجام داده اند و ۲۵۰ گل هم به ثمر رسانده اند.

اینیستا

آندرس اینیستا که این روز‌ها در چین سال‌های پایانی فوتبالش را پشت سر می‌گذارد، در همان سال‌ها و در روز‌های درخشش با بارسلونا به همراه نسل طلایی لاماسیا، در حال سپری کردن تحصیلات خود در زمینه شبکه‌های بین المللی و محیط زیست بوده است.

استفانو گرانرو

این بازیکن که با مو‌های بلند، حالتی ویژه و البته پیچیده به شخصیت خود بخشیده، فارغ التحصیل رشته روانشناسی است.

آنخل ماریا ویلار

این چهره که بین سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۸۱ در اتلتیکو بیلبائو بازی می‌کرده، پس از بازنشستگی، سمت‌های مختلفی با توجه به تحصیلاتی که داشته در قسمت‌های مختلف فیفا و یوفا در اختیار او قرار گرفته و فارغ التحصیل رشته قانون است.

خوزه لوئیس پرز پایا

او یکی از اولین بازیکنان تاریخ فوتبال اسپانیا به شمار می‌رود که تحصیلات دانشگاهی هم داشته است. دوران حرفه‌ای فوتبال او در اتلتیکو مادرید و رئال مادرید سپری شد و او بعد از بازنشستگی وقت خود را به شغل‌های مدیریتی اختصاص داد. او در سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۵ ریاست فدراسیون فوتبال اسپانیا را نیز به عهده داشته است.

کارلوس بیلاردو

سرمربی تیم ملی آرژانتین در جام جهانی ۱۹۸۶ که با هنرنمایی دیگو مارادونا نامش در تاریخ جاویدان شد، در رشته پزشکی و همینطور زنان و زایمان تخصص دارد. همانطور که مشاهده می‌شود، او دوران بازیگری حرفه‌ای را نیز تجربه کرده و در این عکس نفر سمت چپ است.

پابلو آلفارو

شاید نام پابلو آلفارو زیاد مانند برخی اسامی دیگر این لیست برای علاقمندان به فوتبال آشنا نباشد، ولی او طی سال‌های ۱۹۸۶ تا ۲۰۰۷ در تیم‌های مختلف اسپانیایی بازی کرده و البته در سال ۱۹۹۲ نیز به مدت یک فصل در بارسلونا پابه توپ شد که البته بیش از ۷ بار فرصت به او نرسید. او که حالا ۵۱ ساله شده، در رشته پزشکی و زنان و زایمان تخصص دارد.

آلوارو آلبلوئا

مدافع راست تیم مادرید در دوران حضور ژوزه مورینیو که از لیورپول راهی این تیم شده بود. آربلوئا پیش از ترک دانشگاه برای دنبال کردن علاقه اصلی که فوتبال بود، در رشته تجارت تحصیل می‌کرد. او همینطور در رشته روزنامه نگاری نیز مدرک تحصیلی دریافت کرده است.

ژابی آلونسو و سسک فابرگاس

این دو بازیکن سابق رئال مادرید و بارسونا هر دو به تحصیلات دانشگاهی‌شان ادامه می‌دادند، ولی برای اینکه تمرکز بیشتری روی فوتبال داشته باشند، تصمیم به ترک داننشگاه گرفتند.

سرخی روبرتو

زننده گل فراموش نشدنی بارسلونا مقابل پی اس جی در یکی از دراماتیک‌ترین بازی‌های تاریخ فوتبال، مانند اینیستا و ماتا در زمینه شبکه‌های بین المللی محیط زیست درس می‌خواند و به زودی مدرک تحصیلی اش را دریافت می‌کند.

خوزه گاراته

او که حال ۷۵ سال دارد، دوران حرفه‌ای خود را در باشگاه اتلیتیکو مادرید پشت سر گذاشته است. گاراته به دلیل تخصصی که در رشته مهندسی صنایع داشت، لقب مهندس گل را دریافت کرده بود و پس از بازنشستگی زمان خود را وقف فعالیت روی رشته تحصیلی اش کرد.

ژولن گوئررو

این بازیکن که تقریبا تمام دوران حرفه‌ای خود را در اتلتیکو بیلبائو سپری کرد و طی سال‌های ۱۹۸۹ تا ۲۰۰۶ عضو تیم ملی اسپانیا بود، مدرک روزنامه نگاری دارد. او در آخرین سال‌های حضورش در مستطیل سبز، برای ایالت باسک ۱۱ بازی انجام داد.

ادوین کنگو

این مهاجم که در سال ۱۹۷۶ در کلمبیا به دنیا آمده و حالا ۴۳ سال دارد، تقریبا تمام دوران حرفه‌ای خود را در کشور ماتادور‌ها سپری کرده است و در همانجا موفق به اخذ مدرک دندانپزشکی شده است.

هوگو سانچز

یکی دیگر از بازیکنان سرشناس تاریخ باشگاه رئال مادرید. اوکه حالا ۶۱ ساله است، طی سال‌های ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۳ برای رئال مادرید بازی کرد، اما هنگامی مدرک دندانپزشکی‌اش را دریافت کرد که در تیم "UNAM" مکزیک به میدان می‌رفت.

کیلینی

برخلاف بخشی از بازیکنان اشاره شده در متن‌های بالا، کمتر علاقمند به فوتبالی را سراغ داریم که کیلینی را نشناسد. او که حالا با شیوع ویروس کرونا توانسته با شرایط و در اختیار داشتن زمان بسیار مناسبی، با پشت سر گذاشتن مصدومیتِ دردناکش، آماده بازگشت به میادین شود، چندی پیش بود که پایان نامه دکتری خود را در رابطه با الگوی اقتصادی باشگاه یوونتوس ارائه داد.

در ایران هم چهره‌های فوتبالی‌ای را می‌توان نام برد که در کنار فوتبال به تحصیل علم هم پرداخته اند. پس به عنوان حسن ختام در پایان این لیست ما هم نام یک بازیکن را به عنوان سمبل بازیکنان ایرانی اضافه می‌کنیم؛ علی دایی. دایی در سال ۱۳۶۶ در رشته مهندسی عمران، دانشگاه شریف پذیرفته شد، ولی به دلیل بازی فوتبال در گزینش ورودی به دانشگاه ناکام ماند.

این موضوع، اما باعث نشد تا او بی خیال ادامه تحصیل شود و در ادامه فارغ التحصیل لیسانس مهندسی متالوژی از دانشگاه صنعتی شریف و فوق لیسانس تربیت بدنی از دانشگاه آزاد و دانشجوی دکترای واحد علوم تحقیقات رشته جامعه شناسی ورزش شد تا تحصیل هم بخشی از زندگی او باشد.

 


منبع:ورزش سه

منبع: ایلنا

کلیدواژه: علی دایی فوتبال دوران حرفه ای خود فارغ التحصیل تاریخ فوتبال رئال مادرید سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۵۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار

مراسم هفدهمین دوره جایزه معماری میرمیران و بزرگداشت علی اصغر لطیفی، پدر قلم ایران، در تاریخ چهارشنبه پنجم اردیبهشت 1403 با حضور اساتید برجسته معماری و شهرسازی ایران، همچنین دست‌اندرکاران این حوزه و حامیان بنیاد معماری میرمیران، در سالن شهناز خانه هنرمندان برگزار شد. موضوع مورد بررسی در این دوره، بازآفرینی مفهوم حیاط در طراحی واحدهای مسکونی آپارتمانی بود.

مراسم با سخنرانی دبیر شورای عالی خانه هنرمندان و خیر مقدم ایشان به میهمانان آغاز شد. سپس پیام وزیر راه و شهرسازی توسط مجری مراسم اعلام شد. در ادامه، صاحب نظران، اساتید و بنیان‌گذاران بنیاد معماری میرمیران به مناسبت روز معمار، یادمان و موضوع مسابقه به ایران سخنرانی پرداختند.

کلام زنده یاد مهندس سید هادی میرمیران:

“جریان نوین معماری ،ایران که من به آن تعلق دارم تلاش دارد نوعی معماری بیافریند که معماری گذشته این سرزمین کهن را تداوم و تکامل بخشیده بتواند جایگاه خاصی در معماری جهان را به خود اختصاص دهد.”

قسمتی از برنامه هفدهمین دوره جایزه میرمیران به بزرگداشت پدر قلم ایران جناب آقای اصغر لطیفی اختصاص یافت که مجری برنامه اینگونه بیان نمودند:

یه اتفاق و یه ارتباطی بین سید هادی میرمیران مرحوم و آقای لطیفی وجود داشت به این صورت بود که من از پسر و نوه ایشان شنیدم که آقای میرمیران خیلی علاقه مند بودن هرهفته و این تکرارمیشده . هر هفته میرفتند در فروشگاه لطیفی و حدود 40 دقیقه با آقای لطیفی صحبت میکردند در مورد قلم.

ببینید چه عشقی آقای میرمیران به قلم داشته و آقای لطیفی اساسا به معماری و این نقطه اشتراکی بود که در اون فروشگاه این دو نفر را جمع میکرد."

بعد از صحبت های مجری کلیپی از عکس های قدیم جناب آقای اصغر لطیفی پخش گردید و سپس صحبت های استاد علی دهباشی درباره رابطه سید هادی میرمیران و آقای اصغر لطیفی پخش شد.

استاد علی دهباشی:

"یک روز ایستاده بودم ( داخل فروشگاه لطیفی ) دیدم دونفر با ویلچر آوردن اول نشناختم بعد فهمیدم که مهندس میرمیران هستن. مهندس میرمیران را اونهایی که اهل معماری باشند میشناسند یکی از کارهاش ساختمان کتاب خانه ملی ایران هست. میومد و اینها عاشقانه در رابطه با قلم با هم حرف میزدند. من همینجور تماشا میکردم صحبت اینهارو و بسیار بسیار نویسندگان و هنرمندان و رابطه یک کاسب با کاری که میکرد...."

بیوگرافی پدر قلم ایران :

علی اصغر لطیفی معروف به پدر قلم ایران در بیستمین روز دومین ماه زمستان هزار و سیصد و نوزده در شهر دماوند و در دامنه ی ابر کوه تاریخ ساز ایران پا به عرصه وجود گذاشت. او در خانواده ای به دنیا آمد که شغل پدر و پدربزرگ او معلم مکتب خانه و آموزگار بود و کودکی او در محیط مکتب خانه در شهر دماوند سپری شد به همین دلیل وی علاقه زیادی به قلم و نوشت افزار پیدا کرد. از سنین پایین به فعالیت کاری و کمک به خانواده می پرداخت و تا قبل از خدمت سربازی در شهر دماوند بود و خدمت سربازی خود را در شهر تهران و دانشکده افسری سپری نمود و بعد از خدمت سربازی خود در سال 1339 با توجه به علاقه قبلی به نوشت افزار در یک مغازه قلم فروشی که قلم های مشهور جهان را بفروش می رساند مشغول به کار شد در آنجا علاقه زیادی به تعمیرات قلم و طرز استفاده صحیح خودنویس و راهنمایی مشتریان و خریداران قلم پرداخت .

اسامی هیئت داوران این مسابقه بر اساس حروف الفبا بدین شرح می باشد:

آقای مهندس هوشنگ امیراردلان

آقای مهندس امیرپویا اصغری

خانم مهندس فریار جواهریان

آقای ابراهیم حقیقی

آقای مهندس سامان سیار

آقای مهندس فرشاد فرهی

آقای مهندس سید علیرضا قهاری

خانم مهندس بهارک کشانی

آقای پروفسور محمود گلابچی

آقای صادق میری

آقای مهندس حمید میرمیران

مراسم با اهدای جوایز توسط هیئت داوران به منتخبین و برندگان برترین آثار طرح و متن مسابقه به پایان رسید.

دیگر خبرها

  • دولت تامین نیاز قهرمانان ملی را از اولویت‌ها می‌داند
  • امباپه در راه لیگ عربستان؟
  • پل اسکولز: تونی کروس باهوش‌ترین هافبک دنیای فوتبال است
  • دسایی: امباپه به جای رئال مادرید، راهی لیگ عربستان می شود
  • توصیه عجیب مارسل دسایی به ام باپه: به جای رئال مادرید، برو عربستان!
  • سخنگوی شهرداری تهران: توصیه‌های چمران فصل‌الخطاب است
  • هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار
  • 50 گل برتر دنیای فوتبال در ماه آپریل 2024 / فیلم
  • مشارکت ۲۱ هزار نفر در ورزش شهروندی/ هدف شهرداری همدان سازندگی است
  • فیلم| پایان یک رقابت